четверг, 18 октября 2012 г.

Виступ Дмитра Вороніна на Радіо Київ FM


Добрий вечір, шановні кияни!
Всі, хто нас сьогодні дивиться і слухає.
Добрий вечір, мої шановні виборці, мешканці Соцміста, Нової та Старої Дарниці, Рембази, Харківського масиву, ДВРЗ.

                    Я, Дмитро Воронін, Голова Партії відродження села, народився в Києві 1964 року в сімї робітників. Мама і тато працювали все життя на заводі. Дали мені середню освіту в Київській школі, вищу: я закінчив Київський   державний   педагогічний   інститут, потім  Славістичний університет, економічний факультет та Івано-Франківську академію нафти і газу.
За фахом – економіст.
                     Працював начальником управління в Київській міській державній адміністрації, начальником регіонального управління по м. Києву в Міністерстві економіки, керівником на господарських посадах. В 2010 році обраний головою Партії.
                      Я добре розумію, що люди на сьогодні повністю зневірені і не вірять ні обіцянкам уряду, ні депутатам.
                     Всі обіцянки покращити життя за 20 років незалежності так нічого і не покращили. Народ жебракує, той хто був з мільйонними статками багатіє, і  з року в рік повторюється та ж сама ситуація.
Я вже говорив, для того, щоб докорінно змінити ситуацію в країні треба прийняти 3-4 закони.
                     Перший – це анти офшорний закон, який поставить бар’єр по виведенню із України безоподаткованих коштів олігархами (на Кіпр, Віргінські острови і т.д.), рівних бюджету України. Це дасть змогу вдвічі протягом 6 місяців збільшити заробітну плату медикам, вчителям, соціальним працівникам, робітникам підприємств; пенсії, стипендії, соціальні виплати, пільги.
                  Про це всі знають, але ні більшість Ющенка в 2006 році не прийняла закон, ні Партія регіонів на сьогодні. Тобто лобі мільярдерів не спрацювало і в демократичному таборі, і в владному.
І до тих пір, поки цей закон не буде прийнято, говорити, що депутати – «народні» не слід. Поки що депутати – «для себе».
Бабуся, яка отримає через 3 місяці пенсію не 1,5 тисячі грн., а 3 тисячі буде ходити і ставити за ваше здоровя свічки. Тому, я сьогодні обіцяю публічно, шо цей закон мною буде проголосовано.
                Другий закон – це закон про обов’язкове відрахування від діяльності державних та приватних компаній, які використовують природні ресурси, які належать народу України, таких як: ДП «Укргазвидобування», гірничо-збагачувальні комбінати та інш., який дасть змогу кожному громадянину отримати надбавку в 400 грн. щомісяця.
Така практика існує в багатьох країнах, де видобуваються корисні копалини. Напринлад, в Лвії, саудівській Аравії, Катарі, Бахрейні та багатьох інших країнах. Якщо брати Росію, то там така допомога йде через соціальні пакети.
                Третій закон – це закон про ринок землі, який вже прийнятий і почне працювати з 1 січня 2013 року. Але по цьому закону землі в Україні розкуплять 10 олігархічних кланів. Люди цю землю купити не зможуть.
Ми пропонуємо з 1 січня цей закон не приймати і прийняти поправки з тим, щоб кожний міський житель зміг безоплатно отримати до 50 соток із земель запасу у відповідній області, що дасть можливість людині продати цю землю, здати в оренду чи працювати самій. Це її вибір.
І четвертий – зменшення податків з підприємців і прозорість фіскальної системи.
Ці  закони докорінно змінять матеріальне забезпечення кожного громадянина.
        Але сьогодні я хочу використати цей ефір для того, щоб виконати обіцянку дану мною жителям мікрорайонів щодо їх повсякденних побутових проблем. Протягом серпня-вересня мною було проведено більше 100 зустрічей з людьми у дворах. І я знаю проблеми не взагалі, а проблему кожного конкретного будинку.
Перше, це проблема неадекватності платежів за утримання будинків, переплата за воду і тепло.
Собівартість обслуговування  умовного 1 кв. метра житлової площі  в багатоквартирних будинках Києва становить:
  1. «По повній програмі» (повністю доглянута «квітуча» прибудинкова територія та профілактичні роботи у ліфтах та внутрішньобудинкових мережах) : 1.80 – 2 грн./кв.м.
  2. «По мізеру» (щоб гниюче сміття не лежало горами) – 0.30 – 0.50 грн./кв.м.
У середньому, тариф по Києву складає 3.00 – 3.50 грн./кв.м. для «маргінальних» будинків і 4.00 – 15.00 грн./кв.м. для багато і свіжо збудованого житлового фонду.
Таким чином, за грубими прикидками, перевищення сум, що сукупно збираються «за платіжками», над реально інвестованими в утримання будинків коштами складає 2-3 грн. за кожен кв.м. В цілому по Києву – приблизно 2 млрд. грн.. щорічно.
Те ж саме відбувається з водою і теплом.
Друга проблема – це облаштування дитячих майданчиків на подвір’ях. Про неї говорять у кожному другому дворі. З цього приводу колективними листами звертались мешканці будинків Азербайджанська 16/4, Санаторна 18, Севастопільська 19, Волго-Донська 66, Вірменська 9, пр.-т Воззєднання 1, Алма-Атинська 43/57, Сосницька 19/21 (де пісочниці для дітей огороджені битонними бордюрами), Сімферопольська 11 т багато інших. На місті дитячого майданчика у дворі будинків 13Б – 15 по пр.-ту Гагаріна та № 26, А, Б, В по бул. Верховної Ради  7 років існує закинутий котлован, будівництво припинено, а дитячий майданчик не відновлений.
На сьогодні за 2 тижні до виборів замасковані кандидати від влади відкривають дитячі майданчики за рахунок міського бюджету і спецфондів за наші з вами гроші, які ми платимо за прибудинкову територію і цим знову дурять людей, намагаючись вдруге чи втретє попасти у Верховну Раду і грабувати людей. Це аморально.
Третя проблема – проблема дошкільних дитячий закладів та шкіл. Так, мешканці будинків 39, 39А, Б, В, Г, Д, Є, 41 А,Б, 43/57 по вул. Алма-Атинська та № 16 по пров. Синоманський колективним листом звертаються з проханням розглянути можливість будівництва в даному мікрорайоні середньої загальноосвітньої школи. Будівництво школи в даному мікрорайоні передбачалось у 2006 році міською владою, але так і не було розпочате. Більшість дітей змушені добиратись на навчання до школи № 42. Будівля даної школи застаріла і не в повному обсязі відповідає сучасним столичним стандартам. Школа знаходиться в 2-х приміщеннях. Основна будівля по вул. Хорольська, 19 та допоміжна (молодші класи) в приміщенні дитячого садка по вул. Гроднинська, 11А. Нова школа розвантажить 42-гу і звільнить приміщення дитсадка, що вирішить проблему дошкільного закладу для мешканців мікрорайону Азербаджанська 6, 8, 8А,Б, 16/1,2,3,4, Гроднинська 9, Празька 21/2, 25/2.
Хотілося б звернутись і до управління освіти м. Києва перевірити роботу адміністрації школи № 42 щодо постійних поборів на зошити, щоденники, які батькам дітей не видаються, а гроші не повертаються. Я особисто був по цьому питання у директора і мені було обіцяно, що до 3 жовтня дане питання буде вирішено, але сьогодні 8, а батьки з колективною скаргою досі чекають.
Четверта проблема – це питання транспортного з'єднання ДВРЗ із станцією м. Лісова по маршруту трамваю, 32, який був скасований. Пустити маршрутку по цьому напрямку благають сотні мешканців ДВРЗ. Це зробити не важко. Я ще раз звертаюсь до Голови КМДА дати доручення Київпастрансу вирішити дане питання.
Ще одна проблема ДВРЗ – це сміттєзбиральні баки…тобто, їх відсутність у приватному секторі.
Шоста проблема – це малі архітектурні форми (ларьки, кафе), які побудовані без усіх норм впритулок до житлових будинків. Люди правди знайти не можуть, бо районна влада кришує горе-подприємців. Така ж ситуація з кіоском біля будинку по вул. Вербицького 19А, який знаходиться на відстані 5 метрів від будинку і повністю закриває перший поверх. Те ж саме відбувається з кафе, яке працює цілодобово і заважає мешканцям будинків 56, 58, 58А, 60 по вул. Російська нормально відпочивати, а із подвіря будинків роблять громадський туалет.
Сьома проблема – мешканці вул., прилеглих до стихійного ринку біля виходу з Дарницького вокзалу – вул.. Ілліча, Крупської звертаються з проханням упорядкувати роботу продавців і облаштувати громадські туалети, щоб їх не робили з прилеглих будинків.
Восьма проблема – це ремонт дахів, ліфтів, підїздів, які знаходяться в жахливому стані. Перелік будинків і вулиць тут колосальний. Ось тільки деякі з них: Хорольська 10, Волго/Донська 65/7, Бориспільська 34, 28А, Поліська 4А (перед будинком занедбана будівля, територія поросла 2-метровим буряном), Поліська 16, немає дощового здиву, у дворі стоять колосальні калюжі після дощу, не працюють сушили у ваннах, Празька 21/2 (ремонт даху, підвалу, каналізації, люди 17 років платять за 2-поверхову прибудову до будинку, яка ніким не використовується і перетворилась на «бомжатник», Волго-Донська 65/7, 76, Ялтинська 5А, 8, Ілліча 7А, Севастопольська 11/27, 22, Російська 31Б, Каунаська 8/2, Гашика 17/1, пр.-т Воззєднання 1Б.
          Біля дитячого садка № 138 по вул. Ревуцького, 7Б Київміськбудом  розпочато будівництво «багатоповерхівки». Будівельний майданчик з краном межує з парканом дитячого садка, що загрожує безпеці малят. Зтурбованість цим будівництвом висловлюють мешканці будинку № 7А по вул. Ревуцького та № 58Б, Харківське шосе. Ми звертались по телебаченню ы висвітлили цб проблему. Був направлений колективний лист на імя  Голови КМДА Олександра Попова. На сьогодні будівництво призупинено і багато хто з кандидатів приписує це на свої заслуги. Якщо хтось ще звертав на це проблему – це добре. Головне, що мешканці будинків по вул.. Ревуцького 7А, Харківське шосе 58Б, діти, які ходять в 138 дитячий садок змогли достукатись до влади і призупинити будівництво.
І на останнє я хочу сказати… Ті кандидати, які пропрацювали у Верховній Раді 5 років і більше – схаменіться. Все, що ви озвучуєте зараз, що ви хотіли зробити – треба було робити протягом 5 років. Обіцяти знову не варто.
Доки в Парламенті не буде більшості, яка почне працювати для людей – нічого не буде.
Я, Дмитро Воронінн,  звертаюсь до своїх виборців, якщо ви довірите мені представляти ваші інтереси у Верховній Раді, я покажу, що значить бути народним кандидатом. Ми будемо зустрічатись з вами щомісяця не в кабінеті, а у вашому дворі. І кожна ваша проблема буде моєю. Протягом 2-х років ми вирішемо усі питання благоустрою дитячих майданчиків, ремонту підїздів.
Дякую всім, добра і щастя. Ваш Дмитро Воронін.