понедельник, 1 октября 2012 г.

Колективне звернення голові КМДА Олександру Попову.


Шановний Олександре Павловичу!

                     Мною, як Головою Партії відродження села, і кандидата в депутати до Верховної ради України по 216 виборчому округу в м. Києві протягом серпня-вересня було проведено десятки зустрічей із мешканцями мікрорайонів Соцміста, Нової та Старої Дарниці, ДВРЗ, Харківського масиву, Рембази. На зустрічах була обговорена економічна ситуація в місті, зарплати та пенсії простих людей, рівень медичного та соціального забезпечення.
Але найболючішим для мешканців цих мікрорайонів є повсякденні проблеми, які легко вирішити адміністраціями районів та ЖЕКами, при бажанні їх вирішувати.

Це і облаштування у дворах дитячих майданчиків, де можна було б гратися дітям, хоча б мінімальний ремонт під’їздів й дахів будинків – «хрущівок», щоб під час дощів не затікали стіни у квартирах й під’їздах. Звертаюся до Вас від ініціативних груп мешканців, які протягом багатьох років не в змозі вирішити ці питанні через ЖЕКи та районні адміністрації.
Так, ініціативна група із 60-ти чоловік з будинків Гагаріна, 13Б, 15; бульвару Верховної Ради, 26А, Б, В вже більше семи років борються із ЖЕКом, щоб засипати котлован, виритий на місці дитячого майданчика. Розпочате будівництво багатоповерхівки було припинено рішенням Київради від 01.10.2007р. № 336/3170, але котлован і досі не засипано. Два роки взимку мешканці цих будинків сидять практично без опалення в квартирах.
Такі ж ініціативні групи, які намагаються облаштувати у своїх дворах дитячі майданчики, створені майже у всіх мікрорайонах.
По проспекту Возз’єднання,1 люди зібрали понад 70 підписів з проханням облаштувати дитячі майданчики й вирішити питання щодо обмеження цілодобової роботи промислових кондиціонерів та витяжки, які установлені з порушеннями усіх норм на фасаді будинку, що не дає можливості мешканцям будинку спокійно відпочивати.
Території подвіря забирають під стоянки для автомобілів, в результаті чого дітям ніде гратися. Така ж ситуація і у дворі будинків № 7,9 по проспекту Возз’єднання .
В будинку по проспекту Возз’єднання,1В протікає дах. Біля будинку відсутнє освітлення . Потребує облаштування дитячий майданчик.
ЖЕКи також не можуть вирішити елементарні проблеми стосовно освітлення у дворах й громадського туалету, який створений власниками кіосків на Ленінградській площі із двору будинку № 2 по пр-ту Гагаріна.
Мешканці будинків № 16, 18, 20 по вул. Новаторів декілька років просять відновити асфальтоване покриття, яке було зруйновано при будівництві «висотки».
Жителі будинку № 17/1 по вулиці Я.Гашика неодноразово зверталися в ЖЕК  № 414 з проханням провести косметичний ремонт під’їздів, які знаходяться в жахливому стані, а з моменту здачі будинку ні разу не проводилися ремонтні роботи (фото під’їзду додається).
Мешканці будинку № 4 по вул. Двінська та № 8/4 по вул. Хорольська звертаються з колективним проханням заасфальтувати 50 метрів перед будинком. Асфальт був знятий 2 роки тому під час ремонтних робіт і до цього часу не поновлений.
Потребують ремонту підїзди будинків № 3 по вул. Празькій та № 5/2, Харківське шосе.
Колективним зверненням мешканці будинку № 10 по вул. Хорольська просять провести косметичний ремонт підїздів, які знаходяться в жахливому стані.
Мешканці будинків № 15, 17/2 по вул. Тампере та будинків № 16, 18/2 по вул. Академіка Шліхтера просять районну владу облаштувати дитячий майданчик, який прийшов в занепад, та провести капітальний ремонт каналізаційний труб та дахів, які постійно протікають. Практично відсутні дитячі майданчики у дворі будинків № 11, 11/1 по вул. Сімферопольська та № 8, 10, 14 по вул. Привокзальній.
Жителі будинку № 3/2 по вул. Сімферопольська просять облаштувати дитячий майданчик.
Колективним зверненням мешканці будинку № 8/2 по вул. Каунаська просять місцевих чиновників провести ремонт підїздів та бокової стіни будинку, яка промерзає взимку. Така ж ситуація з підїздами в будинку № 27 по вул. Новодарницька.
По вул. Тростянецька, 121 у дворі замість асфальту ями, по яких не можна пройти.
На Рембазі по вул. Полеська, буд. № 12, 14, 16 потребують ремонту підїзди, протікає дах.
По всьому приватному сектору ДВРЗ (вул. Марганецька, Новоросійська, Довбуша, Рогозівська, Макаренка) не має сміттєзбірних баків. Сміття палять на вулиці, а щури біжать в будинки. Кучі сміття нагромаджуються в зеленій зоні, руйнуючи екологію.
Мешканці будинків № 39А,Б,В,Д,Є, 41А,Б, № 43/57 по вул. Алма-Атинська звертаються колективним листом передбачити в профіцитній частині бюджету міста кошти на 2013 рік та закласти в держбюджеті статтю для додаткового виділення коштів в 2013 році м. Києву на будівництво середньої школи в даному мікрорайоні. Діти кожного дня змушені долати велику відстань до школи № 42.
Мешканці будинків № 21, 21/1, 3, 4, 6, Харківське шосе колективно звертаються з проханням облаштувати замість колонки (яка знаходиться у дворі і взимку до неї практично неможливо підійти) повноцінний бювет.
Біля дитячого садка № 138 по вул. Ревуцького, 7Б Київміськбудом  розпочато будівництво «багатоповерхівки». Будівельний майданчик з краном межує з парканом дитячого садка, що загрожує безпеці малят. Зтурбованість цим будівництвом висловлюють мешканці будинку № 7А по вул. Ревуцького та № 58Б, Харківське шосе.
Будинок по вул. Волховській, 5 потребує ремонту під’їздів. Поряд з дитячим майданчиком застарілі залізобетонні стовпи, зарослі кущів, металобрухту, що призводить до травматизму малечі. По вул. Марганецька, 22 щотижня відбувається прорив труб. Така ж ситуація з трубами в будинку № 2/10 по вул. Славгородській. Будинок потребує ремонту даху. Біля будинку комерційна структура огородила територію, яку не використовує, перетворивши її в «бомжатник» і збір сміття.
Мешканці будинків № 4/6, 8, 10 по вул. Крупській та № 5/6 по вул. Ілліча колективно звертаються з проханням вирішити питання із стихійним продуктовим ринком  на виході із Дарницького вокзалу на вул. Привокзальній та Ілліча. Відновити роботу громадського туалету в парку Крупської для того, щоб його не робили з подвірїв будинку.
Мешканці ДВРЗ просять міську владу пустити маршрутне таксі по бувшому маршруту трамваю № 32 (ДВРЗ – метро Лісова), щоб мати можливість більш легко, без пересадок добиратися до лінії метрополітену.
Мешканці Харківського масиву звертаються з проханням передбачити в бюджеті міста на 2013 рік облаштування більш нових та потужних фільтрів на заводі «Енергія». Роза вітрів часто повертає в напрямку Харківського масиву, в наслідок чого мешканці змушені дихати викидами з заводу.
                    Шановний пане Олександре, ми звертаємося до Вас з проханням перевірити роботу своїх підлеглих по вищенаведених фактах та прийняти принципові рішення.
В разі неможливості виділення коштів в цьому році (хоча це невеликі суми для бюджету) – передбачити кошти в профіцитній частині бюджету 2013 року задля вирішення даних питань в інтересах Киян.


З повагою,
Голова партії відродження села,
Кандидат в депутати по 216 округу                                                               Дмитро Воронін




До листа додаємо:
1.      Колективне звернення громадян.
2.      Фото об’єктів, наведених в листі.



Біля дитячого садка № 138 по вул. Ревуцького, 7Б Київміськбудом  розпочато будівництво «багатоповерхівки». Будівельний майданчик з краном межує з парканом дитячого садка, що загрожує безпеці малят. Зтурбованість цим будівництвом висловлюють мешканці будинку № 7А по вул. Ревуцького та № 58Б, Харківське шосе.

Ініціативна група із 60-ти чоловік з будинків Гагаріна, 13Б, 15; бульвару Верховної Ради, 26А, Б, В вже більше семи років борються із ЖЕКом, щоб засипати котлован, виритий на місці дитячого майданчика. Розпочате будівництво багатоповерхівки було припинено рішенням Київради від 01.10.2077р. № 336/3170, але котлован і досі не засипано.


Мешканці ДВРЗ просять міську владу пустити маршрутне таксі по бувшому маршруту трамваю № 32 (ДВРЗ – метро Лісова), щоб мати можливість більш легко, без пересадок добиратися до лінії метрополітену.

Жителі будинку № 17/1 по вулиці Я.Гашика неодноразово зверталися в ЖЕК  № 414 з проханням провести косметичний ремонт під’їздів, які знаходяться в жахливому стані, а з моменту здачі будинку ні разу не проводилися ремонтні роботи.

По всьому приватному сектору ДВРЗ (вул. Марганецька, Новоросійська, Довбуша, Рогозівська, Макаренка) не має сміттєзбірних баків. Сміття палять на вулиці, а щури біжать в будинки. Кучі сміття нагромаджуються в зеленій зоні, руйнуючи екологію.


Чиновники не можуть вирішити елементарних питань стосовно освітлення у дворах й громадського туалету, який створений власниками кіосків на Ленінградській площі із двору будинку № 2 по пр-т Гагаріна.

Мешканці Харківського масиву звертаються з проханням передбачити кошти  в бюджеті міста на 2013 рік для облаштування більш нових та потужних фільтрів на заводі «Енергія». Роза вітрів часто повертає в напрямку Харківського масиву, в наслідок чого мешканці змушені дихати викидами з заводу.
Мешканці буд. №1 по пр-ту Возз’днання  зібрали понад 70 підписів з проханням облаштувати дитячі майданчики й вирішити питання щодо обмеження цілодобової роботи промислових кондиціонерів та витяжки, які установлені з порушеннями усіх норм на фасаді будинку, що не дає можливості мешканцям будинку спокійно відпочивати.