среда, 12 сентября 2012 г.

Чи багато «тушканчиків» пройде від демократичних сил в парламент


Гіркий досвід Юлії Тимошенко та її блоку у Верховній Раді зразка 2007 року говорить про те, що далеко не всі кандидати, підібрані в список, були патріотами, готовими відстоювати ті гасла й принципи, з якими так ряно йшли на вибори. Більше 60-ти депутатів від БЮТ зрадили людину, яка надала їм 1-й ранг державного службовця, державну пенсію, яка в рази перевищує пенсію робітника, відпрацювавшого 25-30 років на заводі чи фабриці.

Аналіз списків демократичних сил й кандидатів-мажоритарщиків, яких партії ведуть в Раду 2012 року говорить про те, що висновків ніхто робити не хоче, і в Парламент нового скликання зайде не одна «тушка» від Обєднаної опозиції.
Щодо іншої демократичної сили В. Кличка – УДАР, то через місяць роботи Віталій буде несподівано здивований тим, що мажоритарщики, яких він на «скору руку» збирав по 225-ти округам на 80% будуть співпрацювати з Партією Регіонів.
Можна бути впевненими, що тільки радикальна «Свобода» не дасть багато зрадників, але її фракція в новій Раді буде невеликою – сформованою із депутатів-мажоритарщиків. Але інших опозиційних партій на сьогодні не існує й національно-патріотичному виборцю прийдеться голосувати за одну  з цих партій. Кращої опозиції країна на даний час не має.
Що ж стосується мажоритарних округів, то тут із великої кагорти патріотів є чимало кандидатів, про опозиційність яких говорити важко. Якщо вважати опозиційними людей, які працюють при Кабінеті міністрів Азарова чи є успішними директорами підприємств, які не хвилюються за свій бізнес, то можна говорити про те, що у цих опозиціонерів з владою все в повному порядку.
Член Президії Ради ПВС,

Віктор Продіус